SOCIAL

Sådan behandler du dit Dalia hørtøj

Hvis du behandler dit hørtøj med omtanke, så lever det længe! Vi har her samlet en række gode råd til, hvordan du skal vaske og pleje tøj fra Dalia kollektionen.

Brug den rigtige sæbe

Hør bør vaskes med uldshampoo, uldsæbe eller sæbespåner. Ved brug af denne type sæber imprægneres høren, og den krøller mindre. Brug aldrig almindelige vaskemidler til vask af hør. Det almindelige vaskemiddel indeholder blegnings- og opløsningsmidler, som gør, at stoffet ødelægges. Med de forkerte sæber affedtes hørtøjet, og det mister sin glans og fleksibilitet.

Sker det, at man ved en fejl får vaskethørtøjet forkert, så anbefales det at lægge tøjet i blød natten over i sæbespåne-vand. Herefter vil høren få sin glans tilbage igen. Det samme kan med fordel gøres, hvis hørtøjet efter megen vask begynder at se hårdt og slidt ud.

Vask skånsomt

Meget hørtøj kan vaskes i maskinen med et kort vaskeprogram. Tøjet må vaskes ved max 50 grader, og koldvask anbefales.Strikbluser, cardigans og kjoler med knapper kan med fordel puttes i en vaskepose. Dermed sikrer du, at maskinen ikke trækker tøjet skævt eller hiver tråde ud. Ved meget tynd eller sart strik anbefaler vi enten håndvask eller vaskepose.

Generelt bør du lufttørre hørtøj. Ønsker du at stryge det, skal det være på stoffets bagside og i en let fugtig tilstand. Bukser fra Dalia kollektionen er ikke nødvendige at stryge, hvis de i våd tilstand trækkes lidt på langs og bagefter hænges til tørre. Ved at trække i høren retter du hørfibrene på plads og undgår strygning.

Ingen krymp

Dalia hørtøj krymper ikke efter vask. Under produktionen forvaskes og blødgøres alle materialer inden syning, og det betyder, at tøjet ikke krymper, når det efterfølgende vaskes.