Slow fashion

Slow fashion fokus


Siden 2000 har vi stolt produceret slow fashion – længe før udtrykket blev kendt. Vi ved, at vores produktion ikke er perfekt, når det kommer til bæredygtighed, men vi arbejder målrettet med at undgå spild, bruge naturlige materialer og skabe gode vilkår for vores medarbejdere.

Lavendel linen dress with short sleeves

Høj kvalitet og holdbarhed

I tråd med slow fashion tankegangen mener vi, at tøj skal være lavet til at blive brugt i mange år og ikke bare smidt ud efter en enkelt sæson. Jo længere tid, du kan bruge vores tøj, jo bedre. Derfor er vores uld- og hørtøj skabt med tanke på høj holdbarhed. Hver sæson udvælger vi nøje stoffer og materialer til vores designs for at sikre en stærk kvalitet. Med en høj kvalitet og den rigtige pleje vil dit tøj fra Dalia forblive smukt i mange sæsoner.

Naturlige materialer

Vi arbejder kun med naturlige materialer. 35% af alt mikroplast i havene kommer fra tøj og tekstiler, og især syntetiske fibre forurener meget. Modsat, er hør som naturmateriale miljøvenligt og et godt valg til din garderobe. Hørtøj er vores varemærke, og vi elsker alle hørs egenskaber. Hør kan gro på næringsfattig jord og kræver kun små mængder vand under produktion. Som fiber er hør stærkt, holdbart og ikke mindst biologisk nedbrydeligt. Et andet materiale, som vi elsker, er uld. Uld kræver ligesom hør minimal energi i produktionen og er også biologisk nedbrydeligt.

Vores hørtøj er certificeret med OEKO-TEX Standard 100. Det garanterer et sikkert produkt uden skadelige stoffer i produktionen.

Less is more

Vi lancerer nye designs to gange årligt modsat fast fashion tendensen, hvor hver måned har en ny style og stemning. Vi tror på, at ‘less is more’, og med klassisk uld- og hørtøj sikrer vi et tidløst look. Vi lægger kærlighed, sjæl og håndværk i de kollektioner, vi skaber, og bruger mange timer på at skabe det helt rigtige udtryk. Til gengæld får du smukt tøj i hør og uld med en perfekt og komfortabel pasform.

Vi laver ordrer efter bestilling

Vi minimerer spild ved kun at producere tøj efter modtagelse af ordrer fra vores forhandlere. Vores forretning fokuserer hovedsagligt på salg til forhandlere i Nordeuropa, og vi producerer kun efter bestilling. Det betyder, at vi ikke har nogen lagerbeholdning eller spild. På den måde sikres det, at vi ikke producerer varer, som ikke bliver købt eller brugt.

Made in Europe

Da vi har rødder i Litauen, vil vi gerne producere vores uld- og hørtøj lokalt, og derfor foregår al produktion i Litauen. Vi sikrer en fair løn til vores medarbejdere på systuen, hvilket medfører en lidt højere pris på vores tøj sammenlignet med andet hørtøj på markedet.

Ligeledes er størstedelen af vores hørstof og -garn fra Litauen. Udover hør får vi leveret vores uldkvaliteter fra Italien.

Vi er stolte af at kunne sige, at vores produktion er europæisk, så dit Dalia uld- og hørtøj har en kort rejse fra os som producent til dig.

Hvid hørskjorte

0
    0
    Din kurv