Hørpleje guide

Hørpleje guide

Hvis du behandler dit hørtøj med omtanke, så lever det længe! Vi har her samlet en række gode råd til hørpleje. Bliv klogere på, hvordan du skal vaske og pleje hørtøj fra Dalia kollektionerne.

Vask hørtøj mindre

Da hør som et naturmateriale er mere åndbart end syntetiske materialer, vil du svede mindre i hør. Overvej derfor at vaske tøjet mindre. Vaskemaskiner slider på hørtøj, og ved at vaske mindre vil dit tøj leve længere. Og med tanke på miljøet vil mindre vask også reducere hørtøjets miljøaftryk væsentligt, da du vil spare store mængder vand og vaskemiddel.

Hvis du oplever, at hørtøjet blot lugter lidt efter brug, men det ikke er beskidt, anbefaler vi, at du hænger tøjet ud i den friske luft. Frisk luft i både solskinsvejr og regnvejr er effektivt, nemt og reducerer vask.

Brug den rigtige sæbe

For optimal hørpleje, bør hørtøj kun vaskes med uldshampoo, uldsæbe eller sæbespåner. Ved brug af denne type sæber imprægneres hørtøjet, og det krøller mindre. Brug aldrig almindelige vaskemidler til vask af hør. Det almindelige vaskemiddel indeholder blegnings- og opløsningsmidler, som gør, at stoffet ødelægges. Med de forkerte sæber affedtes hørtøjet, og det mister glans og fleksibilitet.

Sker det, at du ved en fejl får vasket hørtøjet forkert, så anbefales vi at lægge tøjet i blød natten over i sæbespåne-vand. Herefter vil høren få sin glans tilbage igen. Det samme kan med fordel gøres, hvis hørtøjet efter megen vask begynder at se hårdt og slidt ud.

Vask skånsomt

Meget hørtøj kan vaskes i maskinen på et kort vaskeprogram. For at sikre god hørpleje må tøjet vaskes ved max 50 grader, og koldvask anbefales. Strikbluser, cardigans og kjoler med knapper kan med fordel puttes i en vaskepose. Dermed sikrer du, at maskinen ikke trækker hørtøjet skævt eller hiver tråde ud. Ved meget tynd eller sart strik anbefaler vi håndvask.

Efter vask bør du lufttørre hørtøj. Ønsker du at stryge det, skal det være på stoffets bagside og i en let fugtig tilstand. Bukser fra Dalia hørtøjskollektionen er ikke nødvendige at stryge, hvis de i våd tilstand trækkes lidt på langs og bagefter hænges til tørre. Ved at trække i høren retter du hørfibrene på plads og undgår strygning.

Ingen krymp

Dalia hørtøj krymper ikke efter vask. Under produktionen forvaskes og blødgøres alle materialer inden syning, hvilket betyder, at hørtøjet ikke krymper, når det efterfølgende vaskes.

0
    0
    Din kurv